Отново броят на оздравелите е по-голям от този на заразените с COVID-19 за последното денонощие в област Русе. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 27 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 49.

Най-много от новите случаи 18 са от най-голямата община, а именно Русе. Други трима от новозаразените са от община Бяла и съответно по двама от общините Борово, Сливо поле и Ценово. В населените места от общините Ветово, Две могили и Иваново няма новозаболели. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7518, а преболедувалите 6411. Активните случаи са 709.

Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 184 души, като 27 от тях са в реанимация. Същевременно за последното денонощие са починали още четирима мъже и една жена с положителен тест за коронавирус.

Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 398 на възраст между 27 и 98 години. 245 от тях са мъже, 153 са жени. Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната.

След Русенско се нареждат областите Хасково, Добрич и Сливен. Без нови случаи за изминалите 24 часа е само област Силистра.