През нощта все още на места, главно в Централна и Източна България ще превалява слабо, предимно сняг. Почти без валежи ще е в западните райони. Утре облачността от запад ще се разкъса и намалее. Над Източна България ще се задържи предимно облачно и в сутрешните часове на места все още ще превалява, предимно слаб сняг. По- късно преваляванията навсякъде ще спрат. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максимални – между 3° и 8°, в югозападните райони до 10-11°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Още сутринта преваляванията ще спрат. Вятърът ще отслабне. Максимални температури 4° - 6°. Вълнение на морето 2-4 бала, температура на морската вода 6°-7°.

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна в източната половина от страната. Почти без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

В сряда над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево. Повече облачност ще има над източната, най-плътна ще бъде над североизточните райони, дори не е изключено на отделни места там съвсем слабо да превали.

Сутрешните температури ще са още по-ниски, в повечето места между минус 4° и 1°; дневните ще се повишат и ще са между 6° и 11°, в североизточните райони 3°-5°. В четвъртък отново над източните райони ще има значителна ниска облачност, над западните - ще се задържи слънчево, но по-късно след обяд ще има и временни увеличения на облачността. В петък ще има разкъсана висока и средна облачност, в източните и югозападните райони - и ниска; затоплянето ще продължи.