Директори на големите болници в столицата алармираха: Изнемогваме, нека си помогнем взаимно, спазвайте мерките! До 4000 се очаква да стигнат хоспитализираните случаи през следващите седмици. Апела отправи шефът на Пирогов проф. д-р Асен Балтов и колегата му начело на Александровска болница проф. д-р Борис Богов.

"Дифузното разпространение на COVID-19 е вече в над 18 области и това ще продължи. Всички ние сме ангажирани с този процес на борба с вируса. Тенденцията не е добраВ момента имаме над 2300 хоспитализирани. След 7-10 дни в болници се очаква да има над 4000 души, не по-малко от 250 ще бъдат в интензивни отделения", заяви проф. Балтов.

"Ние сме на работните си места, работим, без да спираме. Все по-трудно става нашето ежеднение. Спешните отделения изнемогват. Апелът ни към всички е да помогнат и заедно да преборим инфекцията", посочи проф. Балтов и обясни именно заради това колко е важно да бъдем дисциплинирани, да носим маски и да пазим дистанция.

От днес в Пирогов се откриват още две отделенията за борбата с вируса - 30 легла ще има за медици, 30 легла ще има за останалите заразени хора. 

Директорът на УМБАЛ "Александровска" проф. Борис Богов също призова за спазване на мерките и поясни, че болничното заведение не е изключение от обстановката в страната.