Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо изригна срещу PCR тестовете за коронавирус в социалните мрежи, след като даде поредна положителна проба за COVID-19 и остана извън групата на "бианконерите" за дербито с Барселона в Шампионската лига тази вечер.

Португалският футболист даде положителна проба за вируса преди повече от две седмици, докато беше на лагер с националния си отбор, като обичайният срок на задължителната карантина вече изтече, но той продължава да тества положително за наличието на COVID-19 и поради това не може да се завърне в игра. Голямото желание на Роналдо бе да играе днес в двубоя с Барселона и да се изправи отново срещу големия си съперник Лионел Меси, но това няма как да се случи.

След последната положителна проба Роналдо публикува своя снимка в Инстаграм и написа: "Чувствам се добре и здрав! Форца Юве! PCR Е БОКЛУК!". Малко след това 35-годишният португалец, който има повече от 241 милиона последователи в Инстаграм, изтри последната част на коментара си, отнасяща се до PCR тестовете.

Според португалската телевизия TV1 петкратният носител на Златната топка вече е дал 18 положителни теста в последните две седмици. Тази вечер Роналдо ще пропусне четвърти пореден мач на Юве.

Вижте тази публикация в Instagram.

Felling good and healthy! Forza Juve! #finoallafine

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на

Роналдо и Меси все пак могат да се изправят един срещу друг за първи път от 2018 година насам във втория мач между Барселона и Ювентус от груповата фаза на 8 декември.