Френският тенисист Гаел Монфис обяви, че няма да играе повече през тази година. Това означава, че той ще пропусне и АТР 250 турнира в зала "Арена Армеец" в София от 7 до 14 ноември, за който се беше заявил.

Желанието на 34-годишния французин, който е 11-и в световната ранглиста, е да си почине най-вече психически, тъй като проблемите с изолацията и мерките срещу коронавируса са му се отразили сериозно.

"Загубих психическата си сила. Прекарах твърде много време без да виждам семейството ми. От повече от година не съм виждал майка ми. Психологически това е много тежко и остави своя белег", коментира Монфис за "Екип".

Следствията от напрежението се отразяват и на тялото му. Той получава блокаж в областта на врата, заради който се отказа в първия кръг на турнира във Виена в началото на седмицата.

"Този психически блокаж стана и физически. Трябва да поработя с психолог. Много бързо се разочаровам по време на мачовете, не издържам. Проблемът е психически. Нямам желание да играя", каза французинът.

Монфис не мисли за отказваме от тениса и планира да пътува за Австралия в началото на декември, за да премине задължителния 14-дневен период на карантина в страната и да бъде готов за старта на новия сезон.

"Мисля, че имаме още няколко години пред мен в кариерата ми. Виждам се, че мога да играя добре докато стана на 40 години. Поне до 38, когато ще бъде Олимпиадата в Париж", заяви още Монфис.