Обществото непрекъснато се дели, като изглежда целта е да има за какво да се дракаме. 
Дискусиите без крайни мнения не са достатъчно вкусни. Ако се изказва някаква теза, тя непременно трябва да очертава и някакви граници на разделение, някакво непримиримо противоречие. Личното мнение трябва да е част от някакъв лагер, иначе сте човек без позиция. 
Затова предлагаме на читателя списък с теми, които могат да предизвикат полярни чувства и полярни мнения, към които да се придържаме. 
***
1. Маските. Горе или долу? Джекил Мангъров срещу Хайд Мутафчийски. Това е може би най-грубият терен за актуални конфликти. Да носим ли маски или да се подиграваме на носещите? Колко е вреден вирусът и как се влияе от маската? Все въпроси, по които всеки честен гражданин е тънък специалист. Въпреки това човек може да се разколебае в избора - но който и лагер да изберете, отстоявайте позицията си агресивно и безпардонно. Ако трудно се ориентирате кой е вашият лагер, нищо не пречи сутрин да носите маска, следобед да я захвърлите. Те и заповедите на премиера по този въпрос са долу-горе такива. 
2. "В" като женски орган (извора на живота). Книгата "В като вагина" раздели обществото на важинисти и мечовладелци. От едната страна имаме възмутени патриоти, които провиждат в книгата глобалистка педофилска мултикултурна заплаха срещу белия хетеросексуален мъж. От друга страна, ако кажете в неподходяща компания, че в книгата има и доста тъпотии, това автоматично ви превръща в един от тези агресивни космати хетеросексуалисти, които са против половото възпитание и не искат жените да се осъзнават като такива. Идеален повод да се хванем за гушите. 
3. Източници и западници. Вечната битка на филите и фобите, които спорят на кого е по-правилно да се наведем и на кого Батко му е по-готин. Ако сте източник, трябва да сте путинофил с лош руски език, в чиято глава патриотизмът се слива с панславянската каша, а Западът е някакъв храм на Сатаната и разврата. Ако сте западник, трябва да проявявате интелектуално високомерие към всякакви традиции, национални особености и селски примитивизми. Щом видите да се играе хоро, покажете космополитно недоумение. Питайте в кой век живеем. Кажете нещо за модерния свят. Обратно - ако сте източник, възразете, че хорото лекува язва и флегматичност, а ритмичното тропане в такт ни слива с ритъма на Вселената, който е бил известен на древните българи. Цитирайте Ванга. 
4. "Левски" срещу ЦСКА (или кой да е друг отбор). Всъщност това е в основата на съвременния начин на мислене: И сме по-красиви, и сме по-добри. Хайде наште! Полови поздрави за противника! И майката на противника не е права. Синът на врага ми е мой враг. В каквато и тема на разговор да влезете, заемайте агиткаджийска позиция съобразно пристрастията си. И забравете старите притчи за достойния противник. Напротив - противникът е боклук по рождение, а наште са върхът, оле, оле! 
5. За и против чалгата. Ако сте чалгаджия, изразете го шумно и агресивно, копирайте поведението на героите от песните, мятайте кълки и каквото имате за мятане. Скъсявайте, опростявайте, профанирайте всичко. Ако не сте чалгаджия - изразете го също толкова шумно и агресивно, но от правилни естетически позиции. Искайте да се въведат правила и критерии за "стойностна музика", за да не се опростачва обществото. Особено, ако сте рокендрол човек - това е музиката на свободата, следователно трябва да мечтаем за рокендрол милиция, която да ни пази от гнусните чалгари. 
6. За и против Бойко Борисов. Като с чалгата. Тук също най-важно е да се презира врага всячески. Ако сте привърженик на Бойко Борисов, целувайте портрета му, отхвърляйте всяка критика, пишете неграмотни оди и дитирамби, громете критикуващите го, че са платени комунисти. Но ако сте противник на Бойко Борисов, трябва да се държите по абсолютно същия начин. Обиждайте го с обидните думи, които той въвежда в употреба. На пропагандата отговаряйте с фалшиви новини. Срамувайте се от Борисов пред чужденците. Налагайте тезата, че това е глупав и примитивен човек, който се е изкачил до върха на държавата по волята на някакви зли гении, които ни наказват така изобретателно. И не си задавайте въпроса как така човек без качества е подчинил такава част от държавата и може да си позволи небрежната арогантност на малък балкански диктатор.
7. За и против кърменето в мола. Това е стара и изчерпана тема, обаче колко пот и мастило пое навремето! Спореше се на живот и смърт, всеки беше лично засегнат, независимо дали кърми или не. Убеден съм, че само една искра е нужна, за да пламне отново този цивилизационен спор. За такива каузи си струва да се биеш!