Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на ГЕРБ Делян Добрев отрече слуховете, че ще напуска партията и Народното събрание.

"Нямам намерение да напускам нито Народното събрание, нито ГЕРБ. Налага се да направя този коментар след появилите се напоследък спекулации за мен и мои колеги, които приличат подозрително много на "активно мероприятие", написа депутатът в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

"Точно обратното - начина, по който се управлява България в момента, ме мотивира повече от всякога да бъда сред хората и да работя за успеха на ГЕРБ на европейските и предсрочни парламентарни избори. Няма да ни бъде лесно, защото не обещаваме чудеса, за разлика от всички появили се напоследък "месии". Вярвам обаче, че за разлика от "чудотворците", ГЕРБ показа, че знае как да води България в правилната посока! Вярвам, че с общи усилия, ще успеем да върнем България отново в пътя на европейското развитие и европейските ценности!", заявява Добрев в страницата си в социалната мрежа.