eBay разширява бизнеса си с нов раздел за употребявана техника. В портала „Certified Refurbished” ще се продават реновирани продукти от марки като Lenovo, Microsoft и Makita.

Идеята е клиентите да могат да си купят продукти втора ръка със значителни отстъпки спрямо новите, но все пак да получат две години гаранция, възможност за връщане на парите и 30-дневно „безпроблемно” връщане, заедно с нови аксесоари, ръководства и опаковане от производителя.

eBay Certified Refurbished включва пет приоритетни категории: лаптопи, преносимо аудио, електрически инструменти, малки кухненски уреди и прахосмукачки. Порталът предлага няколко ексклузивни марки, включително De’Longhi, Dirt Devil, Hoover, Makita и Philips, както и продукти от Dell, Acer, Bissel, Black & Decker, Cuisinart, KitchenAid, Lenovo, Microsoft, Miele и Sennheiser.

Производителите трябва да предлагат артикули в „девствено състояние, подобно на ново, което е професионално инспектирано, почистено и ремонтирано от производителя или от одобрен от производителя доставчик”, според условията на eBay. Също така устройствата трябва да са в нова опаковка с оригинални или нови аксесоари.

Като пример за спестяване сайтът предлага най-добре оборудваната Dell XPS 15 9500 от 2020 г. за $1950, или с $650 по-малко от текущата цена на производителя. Роботизираната вакуумна прахосмукачка Powerbot R7040 на Samsung струва $199, вместо $399, а ако търсите бормашина, използваният 20V комбиниран комплект инструменти на Dewalt струва $235 долара, докато новата версия се предлага в Amazon за $399.

eBay Certified Refurbished няма толкова категории или марки, колкото Amazon Warehouse или Amazon Renewed, но изглежда предлага безплатна доставка на повечето артикули, заедно с гаранцията и други предимства. Порталът вече е достъпен за потребители в САЩ и търговци на дребно в Австралия.