В област Ловеч има 6 лечебни заведения, които са ангажирани пряко с пациенти с нужда от лечение на COVID. Учебният процес ще продължи присъствено в учебните заведения. От 2871 ученици - 0,02% са с положителен тест за коронавирус, 0.3% са карантинирани. От 1302 учители 0,5% са диагностицирани. Продължаваме с активния контрол по спазването на мерките по всички обществени места. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на извънреден брифинг.

Маските стават задължителни на открито. Очакваме намаляване на заболеваемостта. От четвъртък ще бъдат задължителни за всички, каза той.

Към президента ще бъдат приложени нормативни уредби, каквито са към момента. Към 18 в петък той е бил в контакт с ген, Претов, а на 18 генерала е с позивтиен тест за коронавирус. Знаме, че президета е бил уведомен от началника на отбраната ген. Евтимов. Какво се е случило оттук нататък... мерките са еднакви за всички. С пристигнето си в България той се счита за контактно лице, ще бъде поставен под карантина, ще бъде предложен PCR тест на летището и докато излязат резултатите, ще е под карантина. На екипажа ще им бъде предложен PCR тест.