През нощта от запад облачността ще започне да се увеличава. След полунощ ще започнат валежи. Ще духа умерен, временно силен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса, съобщава НИМХ.

Утре облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, преди обяд в Западна и Централна България, а след обяд - предимно в Източна. На места в югоизточните райони ще прегърми. След обяд от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и валежите постепенно ще спрат. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югозапад, в северозападните райони и западната част от Горнотракийската низина ще смени посоката си от северозапад. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, по-ниски на места в Западна България, предава БТА.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на много места ще превали. По южното крайбрежие и ще прегърми. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър, до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха между 24 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, над 1800 метра - дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър. След обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и до обяд още малко ще се понижи, след обяд - ще започне да се повишава.

В сряда облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, в котловините ще стихне. Сутринта ще бъде хладно с минимални температури предимно между 5 и 10 градуса, а максималните ще са между 18 и 23 градуса. В четвъртък и петък вятърът отново ще е с южна компонента, през втория ден в източните райони ще се усили. Температурите ще се повишат слабо. В четвъртък ще преобладава слънчево време, сутринта на места в котловините и низините ще бъде мъгливо. През нощта срещу петък от запад ще започне увеличение на облачността.