От 22-ри до 25-ти септември в Св. св. Свети Константин и Елена се проведоха 51-вото Републиканско първенство по спортно и приложно ориентиране за служители на МВР и 12-то Републиканско първенство по крос за служители на МВР.

Спортното събитие се организира и реализира в изпълнение на утвърдения календар за 2020 г. на „Спортна асоциация – МВР“. В него са взели участие служители на вътрешното ведомство от всички подразделения в цялата страна, пенсионирани и бивши служители, както и участници от клубове, членове на Спортна асоциация – МВР.

Отборът на ОДМВР – Русе, ръководен от д-р Венцислав Цветков, бе сформиран от служители на ОДМВР Русе, РДПБЗН - Русе, ЗЖУ – Горна Оряховица, Първо и Второ районни управления и състезатели при КСТ „Спартак“ - Русе: Лидия Иванова, Росица Александрова, Мария Събева, Невена Йорданова, Венцислав Цветков, Николай Халачев, Анатоли Николов, Бисер Цирков, Йордан Генджов, Валери Петков, Красимир Кирилов, Валери Петков, Радослав Пенев, Владимир Генев, Кирил Събев.
Стартът на класическата дистанция е бил даден сутринта на 23-ти септември в местността „Аладжа манастир“ по карта „Катакомбите“. В тази дисциплина русенската състезателка Мария Събева се е преборила за бронзовия медал при жените, а Йордан Генджов, след ожесточена надпревара (само на 3 мин., след финиширалия първи) е грабнал бронза при мъжете.
На 24-ти се е състоял „Крос“, както и „Приложно ориентиране“. В дисциплината „приложно ориентиране“, което се провело на нов терен, както и на самата пясъчна плажна ивица, което допълнително е затруднило състезателите, в категорията за мъже до 45 г., където надпреварата е била изключително оспорвана сред лидерите – отборите на ГДПБЗН, ГД Миграция и изключително младият състав на отбора на АМВР. Но въпреки това опитът и добрата подготовка на русенеца Николай Халачев са му помогнали  да грабне бронзовия медал.
1 мин. и 17 сек. не са достигнали на утвърдилата се в качването на почетната стълбица при жените над 45 г. – Мария Събева да извоюва приза и тя се е класирала на втора позиция спечелвайки среброто. Също така само 2 минути не са достигнали и Йордан Генджов, при мъжете над 45 г. и той също се е качил на второто място в стълбицата, като е спечелил среброто.
В дисциплината „КРОС“, Мария Събева и Росица Александрова, са заели 4-то и 5-то място в категорията жени над 45 г., а при мъжете в категория над 45 г. - Йордан Генджов се е класирал на 4-тото място, само на няколко секунди от предходния в групата.
На 25-ти са се провели щафетите на карта „Св. св. Константин и Елена“.
ОДМВР – Русе е участвала с няколко щафети, като тази в състав Лидия Иванова, Анатоли Николов и Николай Халачев са завоювали заслужено второто място.

При участието си отборът на ОДМВР Русе в 51-во Републиканско първенство по спортно, приложно ориентиране и крос, завоюва:

  • ІІ място - Отборно приложно ориентиране и класическа дистанция.
  • ІІ място - Дисциплина щафета.
  • Няколко сребърни, бронзови медали и грамоти.

За да се случи това изключително добро представяне за поредна година, своя принос имат абсолютно всички състезатели на Отбора на ОДМВР - Русе.