Румънският премиер Лудовик Орбан е отменил днес сутринта всички срещи, планирани за деня, заради подозрения за заразяване със SARS-CoV-2, съобщава в. "Адевърул".

Премиерът е участвал миналата седмица в предаване на телевизия Бе1 (B1 TV) с водещ Силвиу Манастире, който е дал положителен тест за коронавирус снощи. Премиерът пък участва снощи в друго телевизионно предаване - по телевизия "Ромъния", заедно с новоизбрания кмет на Букурещ Никушор Дан, отбелязва вестникът.

Румънският премиер е поискал днес тест за коронавирус. "Премиерът не проявява специфичните симптоми на заразяване с новия коронавирус. До получаването на резултат, премиерът е отменил физическите срещи с други лица", съобщи пресслужбата на правителството.

Днес Лудовик Орбан трябваше да участва в работна среща в Завода по механика в Букурещ заедно с министъра на икономиката Вирджил Попеску и министъра на отбраната Николае Чука.

По обяд премиерът участва чрез видеоконферентна връзка в среща на партийното ръководство на управляващата Национално-либерална партия, на която бе одобрен протокол за сътрудничество на местно равнище с партия "Народно движение".