Поредна катастрофа заради ремонтните дейности на пътя Русе-Бяла стана днес по обед в района на 9-ия километър край Русе. Участвали са камион, платформа за пътна помощ и три леки автомобила. За щастие щетите са само материални, но заради бременна жена в една от колите, на която й е прилошало, е била извикана линейка, съобщи Русе Медиа.

До инцидента се е стигнало при опит на камион и платформа за пътна помощ да избегнат челен сблъсък. Платформата е пътувала към Русе, когато водачът вижда, че в района на спирката на 9-ия километър има спрели в колона автомобили. Те са изчаквали заради ремонтните дейности, които се извършват в този участък. Водачът не имал възможност да спре и е навлязъл в лентата за насрещно движение, откъдето след завоя е излязъл камион. За да избегне удара, шофьорът на камиона е завъртял надясно в банкета, но платформата го е ударила странично, отскочила е и се е врязала в чакащите автомобили.

Най-много щети има по „Рено Берлинго“, който е със счупено задно стъкло. Френската кола на свой ред е закачила намиращия се пред нея „Ситроен“. Леко е пострадал и движещият се зад платформата автомобил „Ауди“. За щастие няма ранени хора.