По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе има един регистрирани случай на коронавирус. Става дума за жена на 76 години от село Бабово. Тя страда и от хронични придружаващи заболявания, като понастоящем е хоспитализирана в Университетска болница „Канев“. За момента тя се намира в стабилно състояние.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 418 души, като активните случаи са 48. От тях 15 са на болнично лечение, а 33 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 22-ма, а жените са 26, което в проценти е съответно 46% и 54%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 239 са жените, а мъжете са 179, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 348.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.