С голяма тъга ви съобщаваме, че след кратко боледуване, на 22 септември ни напусна обичаният ни приятел Христо Сираков, съобщи пиарката на "Плейбой" Мила Христова .

С всеопростителна усмивка приключи един живот, посветен на любовта и красотата, споменът за който ще ни топли до края на дните ни. Христо ще остане завинаги в сърцата ни с бистрия си ум, добротата и невероятната харизма, с която създаваше на всички около себе си един красив, вълнуващ и вдъхновен живот!

Искрено ви молим да уважите скръбта на семейството му и близките ми.

Светъл път, Христо!

Преди повече от седмица издателят на "Плейбой", известен с прякора си "Стоте манекенки" получи инсулт. От тогава той бе в болница. Направена му бе манипулация за разширяване стеснените кръвоносни съдове, за да се възстанови мозъчната дейност, казаха тогава негови близки.

Той бе на 64 години.

От някорко години той има сърдечни проблеми, сърцето му е излизало от ритъм, но е лекувал това упорито с медикаменти. Преди около 2 месеца се е заризил с К-19 и е прекарал болестта много тежко. Оттеглил се е на вилата си на Щъркелово гнездо, където е опитал да се справи без да влиза в болница. 

Преди седмици познат лекар го е срещнал и е останал притеснен от вида на един от най-интересните хора в светския живот. Лицето му било подпухнало, много бил отслабнал, но се шегувал, както винаги. 

Не е ясно точно кога е получил инсулта, тъй като по молба на близките му нито една болница в София не потвърди, че го е приела като пациент. 

Христо Сираков е успешен бизнесмен, въпреки че в последните 20 години не слизаше от светските хроники. Притежава предприятие за кожени изделия в Габрово. С невероятно чувство за хумор и самоирония. В последно време предпочиташе компанията на кръга около "Плейбой" , отколкото свои връстници. Има две деца - момиче и момче, като девойката е от първата му съпруга - известната в миналото манекенка Мария Сиракова. Днес тя е успешен дизайнер в Италия, живее във Флоренция и продължава да носи фамилията на Христо Сираков, въпреки че от години съжителства с италиански производител на текстил.