"Продължаваме" е вълшебна арт инициатива в името на Живота и Надеждата. Подета преди близо 3 години от УСБАЛО - София и с няколко реализирани експозиции в столицата, през последните три месеца тя тръгва на път и прекосява България.

До момента "Продължаваме" е успешно реализирана в градовете Русе и Бургас с любезното партньорство на водещ доставчик на логистични услуги с 25 годишен успешен бизнес на българския пазар - национален логистичен партньор на инициативата.

Следващите градове, в които тя ще акостира, са Пловдив, Велико Търново и Горна Оряховица, но преди това през най-живописния сезон от годината, истинска благодат за всеки творец, сърцатият екип, стоящ зад инициативата, готви голяма изложба в столицата с откриване на 5 октомври (понеделник).

Целта на "Продължаваме" накратко - обособяване на арт терапевтични пространства с периодично сменящи се експозиции на територията на онкодиспансерите из страната в помощ на пациентите и техните семейства да минават през всичко по-леко, знаейки, виждайки, усещайки с красотата и вибрацията на изкуството, че не са сами в борбата, която водят.

С огромно удоволствие "Продължаваме" отправя покана, канейки български творци без значение от града, в който живеят и творят, при желание да се включат в предстоящата изложба в София и в последващите издания на инициативата.

Участието е безплатно. Художниците предоставят творбите си за естетическа наслада на пациентите и техните семейства, на лекарите и обслужващия персонал в лечебните заведения в унисон с най-добрите световни лекарски практики. В случай, че автор пожелае да си вземе обратно творба с цел участие в други изложби или по негови лични съображения, тя му се връща.

Попадайки в лечебно заведение, пациентите не трябва да се чувстват, че подадат в такова. Атмосферата там трябва да е грижовна, предразполагаща към спокойствие, баланс, ведри мисли, положителни вибрации и душевен уют.

Убеден в това, екипът не спира да търси творци, с които в дух на ЗАЕДНОСТ да бъдат посланици и проводници на доброто за някого в нужда.

Искате ли творбите ви, сътворената от вас вибрация с цвят и форма, да има криле, да пътува с мисия из нашата България, да акостира на места, където може да е живата вода или слънчев лъч в борбата за чудото с 5 букви - ЖИВОТ; да докосва, да вдъхновява, да помага, да размисля, да лекува...

Готови ли сте да се присъедините към отбора не чакащ, а случваш доброто?

За подробности и контакт: Бистра Стойчева - галерист и кураторът на инициатива "Продължаваме" Мобилен: 0887549988 или на място: галерия "Пеперуден екстаз" - гр. Пловдив понеделник - петък (13:00 и 19:00 ч.).

Координатори на проекта: Бистра Стойчева, Димитър Анастасов, Георги Свещников и Лора Касабова.

Връзки, интервюта и медийни отразявания на всички експозиции, реализирани до момента в рамките на инициативата "Продължаваме" , може да откриете на Фейсбук страницата на галерията.