Повече от 160 деца от детска градина „Щастливо детство“ във Ветово ще се радват на нова площадка за игра, изградена с финансовата подкрепа на „Каолин“ ЕАД. Проектът е на стойност 50 000 лв. и е реализиран по съвместна инициатива с Община Ветово. Съоръженията на детската площадка и настилката отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност.
На скромна церемония в присъствието на педагогическия персонал, децата и служители на компанията д-р Волф Харлфингер, главен изпълнителен директор на „Каолин“, връчи на кмета на Ветово д-р Мехмед Мехмед договора за дарение на детската площадка. Инвестиции в здравето и щастието на нашите деца са най-смислените инвестиции и са най-близко до сърцето на всеки от нас, каза г-н Харлфингер. 
Д-р Мехмед прие с благодарност дарението и подчерта, че този проект е част от съвместните инициативи между Община Ветово и „Каолин“, израз на доброто разбирателство и ясен знак, че нито общината може без „Каолин“, нито „Каолин“ може без общината. Благодарности към дарителя отправи и Галя Ахмакова, директор на детската градина. А малчуганите, които ще играят на детската площадка, бяха изненадани да получат подаръци и лакомства от ръцете на свои любими анимационни герои, превъплътени от аниматорите от „Веселяците“ от Русе.
Това е поредният дарителски жест на „Каолин“ към най-малките, като за последните няколко години на нови детски площадки и уреди за фитнес на открито, изградени с финансовата подкрепа на компанията, се радват и децата от няколко населени места в общините Ветово и Дулово. С пълното съзнание за отговорностите си към хората, околната среда и природните ресурси, дружеството, което от 2013 г. е 100% собственост на германския концерн „Кварцверке“ със седалище във Фрехен, се старае да осъществява дейността си в унисон с фирмената си политика: Работим с грижа за хората, с грижа за природата, с грижа за ценностите!