Екипът на Лечебни заведения „Медика“ се увеличи с 15 дипломирани медицински сестри и акушерки, след тържествена церемония в РУ „Ангел Кънчев“. Голяма част от тях вече са започнали работа в структурите на болниците, които във времето се доказаха като лоялен и коректен работодател.

Тази година абсолвентите от факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ положиха клетви не в залата, в която всяка година преминава тържеството, а на открито – във вътрешния двор на университета. Това не попречи на новите специалисти по здравни грижи да изживеят емоцията от успешно завършения житейски етап, а напротив, накара ги да се почувстват по-отговорни към човешкия живот и здраве.

Административният директор на Лечебни заведения „Медика“ – Алисе Муртезова поздрави абсолвентите. Тя изказа радостта си, че екипът се е убедил в натрупаните знания по време на лекционните курсове и от факта, че само с малко помощ са усъвършенствали уменията си за работа с пациенти и за полагане на необходимите за тях грижи. Подчерта, че новите попълнения са от изключителна важност за всеки колектив, заради младостта и енергията, с които вкарват нов заряд във вече утвърдения медицински екип.

Всички завършващи, работещи в редиците на Лечебни заведения „Медика“, получиха и поздравителни адреси от доц. д-р Кирил Панайотов с пожелания за успешна професионална и житейска реализация.