Заради задаващите се три почивни дни и очаквания засилен трафик Пътната полиция предприема допълни мерки за повишаване на пътната безопасност в страната. Репортерът  с подробностите:

"Пътна полиция" планира операция за обезпечаване на трафика на излизане от столицата и по основните пътни направления, както и при завръщането в края на почивните дни, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков:

"Извадени са на терен всичките екипи на "Пътна полиция", които ще бъдат подпомогнати от екипи на "Жандармерията" и "Охранителна полиция". От СДВР в столицата са взети мерки за обезпечаване на основните булеварди, регулиране на движението от служителите. Екипите на жандармерията ще се движат успоредно с транспортния поток по главните пътища с цел извеждането на агресивни водачи".

Вторият етап на операцията е насочен към контрола за водачи под въздействието на алкохол или наркотици, допълни Близнаков:

"Той ще се проведе в рамките на повечето населени места, курортните градове, покрай увеселителните заведения, питейни барова. Това решение е взето на база на притеснителни данни от миналия уикенд, където след анализ констатирахме доста голямо завишение и на пътно-транспортните произшествия с водачи, които са употребили алкохол".

Тревожни са резултатите от приключилата вчера акция на полицията, каза главен инспектор Николай Крушарски: "Най-много са констатирани нарушения за неизползване обезопасителните системи на автомобила, както и каски на мотоциклетите - над 1100 водача са наказани за това нарушение. Паралелно с това са установени над 15 000 нарушения за превишена скорост".