Посланикът на Словакия Петер Припутен бе извикан в руското външно министерство, където бе информиран за решението за експулсиране на трима словашки дипломати от Москва. Това се посочва в съобщение на руската дипломатическа служба.

"На 31 август посланикът на Словакия в Руската федерация беше призован в Министерството на външните работи на Русия, пред когото беше отправен остър протест във връзка с безпочвените експулсии на трима дипломатически служители на руското посолство в Словакия през август", отбелязват от министерството. Тази враждебна стъпка на Братислава се разглежда като противоречаща на традиционния дух на конструктивно развитие на отношенията между нашите страни“.

Посланикът е информиран, че руската страна, ръководена от принципа на реципрочност, е решила да изгони от Руската федерация трима дипломатически служители на словашкото посолство в Москва.

На 10 август словашкото външно министерство обяви експулсирането на трима руски дипломати от Братислава поради съмнения в шпионаж. Премиерът на републиката Игор Матович заяви, че решението е свързано с убийството през миналата година в Берлин на гражданина на Грузия Зелимхан Хангошвили.