Семейството на пребития на пътя в Добрич Пламен Михов ще предяви иск за опит за убийство срещу Алтер Аксанов. Това каза пред БНТсъпругата на пострадалия мъж.

Бруталната саморазправа стана миналатаседмица в индустриалната зона на града след отнето предимство. По време на спора 37-годишният нападател блъснал на няколко пъти с колата си автомобила на Пламен Михов, стрелял с газов пистолет и накрая пребил мъжа от Добрич.

Съпругата на пострадалия мъж е в шок след агресията на пътя, която е преживял. Нападателят Алтер Аксанов е с криминално досие. Той беше задържан веднага след инцидента с обвинение за хулиганство.

"Това не е хулиганство, това е опит за убийство. Ако моят съпруг не беше реагирал адекватно, изстрелите щяха да бъдат няколко и можеше наистина да бъдат фатални", заяви съпругата на пострадалия Илияна Кръстева.

Семейството на пребития мъж настоява за адекватно наказание за нападателя. Според юристи, за да се спре агресията на пътя, трябва да се промени Наказателният кодекс в часта му за хулиганските прояви.

Марин Марковски, адвокат: Трябва да се добави към този текст - ако хулиганските действия са извършени на пътното платно, тогава трябва да бъде същото наказание до 8 години.

"Ако не покажем, че имаме държава, значи този тип агресори ще продължават да тероризират обикновените хора", категорична е Илияна Кръстева.


Тази нощ здравословното състояние на пострадалия мъж се влошило внезапно. Наложило се той да бъде транспортиран до Спешния център в Добрич.

"Там му бяха направени вливания, медикаменти и съответно днес предстоят много нови изследвания", посочи съпругата на пострадалия.

В момента семейството на Пламен Михов е подложено на огромен стрес. Съпругата Илияна Кръстева прогнозира, че ще са нужни години, за да се възстановяват от преживения шок.