Около 5 километра колона от автомобили се образува днес преди тунела "Траянови врата" на автомагистрала "Тракия" заради протестно шествие от автомобили, които караха с 50 км/ч. Това съобщи за БНР Лъчезар Близнаков от Пътната полиция:

"Колоната се движи по автомагистрала "Тракия" от тунела "Траянови врата" към Пазарджик, като в района на тунела, протестиращите са отбили и са пропуснали цялото задържано движение зад тях. Заявено е, че пътният възел за разклона за Пазарджик ще обърнат движението си към София, като ще се движат с нормална скорост“, каза той и допълни:

“Засега информацията ни е, че няма да пречат на движението на връщане в посока към София. Водачите да изострят вниманието си, тъй като може да се случи така, че изведнъж да намалят скоростта рязко".

Колите поеха преди обед от София в посока Пазарджик, като целта на протестиращите бе след това да се върнат обратно в столицата. 

Няма да има повече бавно шофиране по магистрала „Тракия“, каза от своя страна Димитър Митев от движение „Заедно“, което заедно с други организации провежда протестното автошествие.

Това е форма на протест срещу управлението, посочи Димитър Митев:

"В момента отиваме към Пазарджик - важен областен център, в който обаче не виждаме протестни действия. Има там наши сподвижници. Има граждански активни хора, на които искаме да вдъхнем малко смелост и кураж. ОТ МИР - Пазарджик е избран депутатът Делян Пеевски, който в момента заедно с Борисов управлява държавата, да попитаме гражданите на Пазарджик дали са доволни от техния депутат Пеевски, тези, които са гласували за него, ако изобщо има такива, и, разбира се, ще минем през пазарджишкия затвор да спрем и да попитаме надзирателите дали са приготвили килията за Бойко Борисов и за Делян Пеевски“.

Около 14 часа шествието се насочи по обратния път към столицата.

Преди това автоколоната от 13 автомобила премина през центъра на Пазарджик и престоя двайсетина минути пред сградата на общината.

С мегафони протестиращите заявиха, че Пазарджик трябва да се включи в протестите и исканията за оставка на премиера и на главния прокурор.

В града участниците в акцията извършиха и символично издирване на депутата Делян Пеевски. 

От Пътната полиция съобщиха за „Хоризонт“ около 14,30 часа, че вече няма проблеми в движението по магистрала „Тракия“.