Блокадите на ключови кръстовища в София - Орлов мост и между Президентството и Министерския съвет продължават и днес. Протестиращите пред Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" обаче решиха да преместят лагера си "в знак на добра воля" и да се присъединят към съмишлениците си пред Министерския съвет, след като почистят района. 

Малко преди 10 часа от Центъра за градска мобилност съобщиха, че движението през кръстовището на бул. "Цар Освободител" и на бул. "Васил Левски" е възстановено и превозните средства на обществения транспорт (тролейбуси 1, 2 и 7) преминават от там по обичайните им маршрути

Никола Вапцаров от организаторите сподели и как е минала нощта пред Ректората:

"Мина чудесно, много спокойно. Благодарим на служителите на МВР, че оказаха съдействие. Ние имаме едно важно съобщение да направим за софиянци. Целта на нашия протест тук на това кръстовище вече приключи. Ние доказахме, че държавата не може така да третира гражданите си и затова отново завзехме кръстовището, но сега, днес, освобождаваме кръстовището, с цел да улесним нашите съграждани да могат да пътуват по-лесно с градския транспорт, да могат отново да се придвижват свободно и ние преместваме този лагер пред МС, защото очакваме днес Бойко Борисов да вземе важно решение. Искаме там да посрещнем това негово решение. В знак на добра воля, за да го попитаме, дали е взел правилното решение, което е оставка, ние освобождаваме кръстовището и се преместваме".

Днес сутринта се стигна до словесни сблъсъци пред Ректората, след като възрастна жена нарече майките на деца с увреждания "мързеливи":

"Направете на общи начала пансион за болните си деца, някои да работят, някои да гледат тези деца и да се въртите. Ето това е едно хубаво предложение. А вие искате хиляда, две, пет хиляди, десет хиляди, ами ние какво да правим пенсионерите. Тези деца, които не са полезни за обществото, да бъдат в един пансион и ги гледайте. Вие сте протестъри с Мая Манолова! Вечните, неуспелите, ами реализирайте се, станете политик, управлявайте държавата". 

"Тези деца трябва да се затворят в някакъв пансион и никой да не ги вижда, както е било от 30 години, а сега, че децата са тук - пречат, защото се вижда реалността", иронизира я протестираща майка.

Хората, които са пренощували нощ на Орлов мост, заявиха, че нощта е преминала спокойно и без провокации. Утрото е спокойно. Не се забелязва засилено полицейско присъствие в района.

„Искрено се надявам правителството да подаде оставка. Тези новини очаквам - да не е просто неговата (на Бойко Борисов - б.р.) оставка, а след това нов премиер от тяхната парламентарна група“, заяви младият протестиращ Фридрих, прекарал нощта на Орлов мост.