Вера Иванова - една от майките от инициативата "Системата ни убива", обвини социалния министър Деница Сачева в тенденциозност и в противопоставяне на едни хора с увреждания срещу други.  

Поводът е днешното изявление на министър Сачева, в което тя определи като злоупотреба с каузите на хората с увреждания вчерашната акция на "Системата ни убива" пред къщата на премиера в Банкя и разправиите с полицията пред ректората на Софийския университет.

"Министър Сачева, откакто е министър, злоупотребява с децата ни, с хората с увреждания и по всякакъв начин саботира всичко, което сме постигнали. Днес излезе с едни хвалебствени слова за това колко много неща се дават, само че тези неща, до едно, са извоювани от нас - майките на деца с увреждания. Това е тенденциозно. Това не ни е за първи път - да се противопоставят едни хора с увреждания на други хора, майки срещу майки. Това сме го гледали години. Години се борихме да постигнем елементарните права за тези деца, които са обречени с политиката на министър Сачева".

Вера Иванова обвини представителите на организациите на хора с увреждания, участвали в брифинга заедно със социалния министър, че харчат държавни субсидии и вместо да подкрепят, пречат на реформите в социалната сфера.