"Българската телекомуникационна компания: ЕАД (Vivacom) официално е част от водещия телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа - United Group. Финализирането на сделката е станало днес, като това беше обявено официално от двете страни. Самото вписване на новия Надзорен съвет на телекома се е случило на 22 юли. В него мястото си запазва Спас Русев, който досега беше основен акционер в компанията.

United Group беше избран да придобие българския телеком през ноември 2019 г. През април 2020 г. сделката получи одобрение от Европейската комисия.

Придобиването е поредната важна стъпка в стратегията за разрастване на United Group след придобиването на TELE 2 Croatia по-рано тази година, както и предстоящото финализиране на сделката за гръцкия ТВ и интернет доставчик FORTHNET. 

Развивайки своята дейност в двата сектора – телекомуникации и медии, платформата на UNITED GROUP  обединява водещите оператори и продуцентите на най-доброто съдържание в Югоизточна Европа. Компанията ще завърши 2020 г. с над 10 млн. потребители и повече от 11 хил. служители.

„За Vivacom влизането в семейството на United Group е огромна възможност да надгради постигнатите до момента отлични резултати на българския пазар. Изградихме силен бранд - синоним на качество и иновативност, и модерна компания с над 5 000 лоялни служители в цялата страна. Сега е правилният момент да направим следващата крачка и нямаме търпение да работим и обменим опит с United Group и да развием телеком услугите в България на следващо ниво”, коментира Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на българския телеком.

„Vivacom се установи като оператор номер 1 в България с отличен мениджмънт, впечатляващи финансови резултати, технологични постижения и забележителни усилия на целия си екип. С ясна визия и стратегия за бъдещето, UNITED GROUP придобива още един лидер на пазара в региона. Вече обединени, с разраснат мащаб, талант и опит, ние можем да предложим най-новото поколение телеком услуги и най-доброто международно и локално съдържание на пазар от 27 милиона души в Югоизточна Европа, както и на диаспората ни по целия свят“, коментира главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг.