Младежката организация на "Да, България" „МлаДа България“ и на ДСБ изнасят протеста си тази вечер пред правителствената вила „Секвоя“ в столичния квартал „Бояна“. 

Протестната проява, чието начало бе насрочено за 18:30 часа, е под наслов „Масов следствен експеримент“.

Участниците в акцията са донесли пачки с банкноти евро с лика на Бойко Борисов.

Протестиращите смятат, че се бави прокурорската проверка на автентичността на снимките от къщата на премиера и на аудиозаписи, на които се чува глас, приличащ на неговия.

Миналата седмица евродепутатката Елена Йончева обяви след проведен от американска лаборатория анализ, че единият от записите е автентичен.

Ето какво заяви пред БНР един от участниците в акцията пред вила „Секвоя“:

„Събрали сме се тук да проведем масов следствен експеримент. Обичаме така да го наричаме, защото днес не идваме само като граждани – трябва да вземем функциите на прокурори и следователи тук, тъй като публичната власт в лицето на прокуратурата и следствието вече в продължение на над месец отказват да разследват скандала с влизането в премиерския дом и с прословутите снимки на шкафчето му. Тук сме, за да привлечем и вниманието на прокуратурата, тъй като в последно време се забелязва тенденцията тя да върви след събитията и да разследва, след като се е акумулирало някакво гражданско внимание. Искрено се надяваме след днес да започне по-активна проверка и по аудиозаписите“.

Младежите от обединението „Демократична България“ нямат намерение да влизат през ограждението, но се надяват да бъдат поканени от премиера, за да видят как изглежда вилата отвътре.