Приключва разследването на тежката автобусна катастрофа край Своге, при която преди две години загинаха 20 души. Основен обвиняем по делото е шофьорът на катастрофиралия автобус Григор Григоров, а с обвинения са и още петима души.

Григоров е обвинен, че е нарушил  правилата за движение по пътищата и в условията на независимо съпричиняване с останалите е причинил телесни повреди на 10 и смъртта на 20 души. 

Сред другите обвиняеми са ръководител екип и изпълнителен директор на фирмата-изпълнител на ремонта „Трейс - София“ ЕАД, началник на Асфалтова база, технически ръководител, строителен инженер и директор на дирекция в Пътната агенция. 

Според прокуратурата те са нарушили изискванията за добро качество на ремонта на пътя, защото експертиза е установила, че причина за възникване на пътно-транспортното произшествие е  значително намаленият коефициент на сцепление между гумите и асфалта, дължащ се на лошото му качество. Установени са и други технологически нарушения.

Миналият април прокуратурата повдигна обвинения и на двама членове на Управителния съвет на АПИ - Дончо Атанасов и Светослав Гросов за длъжностно престъпление. Материалите срещу тях са изпратени на компетентната Софийска градска прокуратура.