Апелативният специализиран наказателен съд назначи съдебномедицинска експертиза на Атанас Бобоков и отложи разглеждането на мярката му за неотклонение за понеделник.

Бизнесменът Атанас Бобоков, брат на Пламен Бобоков, беше задържан в началото на юни с бившия заместник-министър на екологията Красимир Живков като обвиняеми за аферата с внос на опасни отпадъци.

Атанас Бобоков заяви в съдебната зала, че бизнесът му е да рециклира акумулатори и за това е необходима суровина, голяма част от която е внасяна от Италия, която е най-големият пазар за стари акумулатори в Европа.

Съдът обаче намери доказателства, че опасният оловен отпадък не е рециклиран, а бил депониран против правилата, при това от поредица от фирми, които били контролирани от Бобокови, Красимир Живков и лице, което по прякор било наричано "синът на зам.-министъра".

Братът на Атанас Бобоков - Пламен Бобоков, е обвиняем за участие в престъпен сговор, с цел търговия с влияние и длъжностни престъпления, заедно със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.