Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева участва в традиционния митинг заря за годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски в Карлово.

По-рано Караянчева се срещна в града с кметовете и общинските съветници в общината.

Структурите на ГЕРБ функционират отлично. Членовете на партията са активни в своята обществена дейност и няма от какво да се срамуват. Дори напротив - увеличените доходи, подобрената инфраструктура, стратегическите проекти и влизането на страната в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз само могат да ни карат да сме горди, че сме част от тази политическа партия, заяви тя, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

„ГЕРБ е единствената партия в страната, която още сега може да се яви на избори. И ще ги спечелим, съдейки по прогнозите на всички социологически агенции. Но именно защото осъзнаваме своята отговорност пред над 1 млн. души, подкрепили ни на изборите – не можем с една оставка да хвърлим държавата в криза и безвремие. Разбира се, че чуваме справедливите искания на хората и сме готови за диалог. Но сме убедени, че само стабилна държава с монолитно общество може да премине през тежките времена, която се задават вследствие на кризата“, каза председателят на парламента. Тя бе категорична, че управляващото мнозинство няма да абдикира от властта, защото има и опита, и капацитета да завърши всички онези стратегически процеси и проекти, които държавата е стартирала. „С тях ще утвърдим трайно нашата евроатлантическа принадлежност, което силно плаши опонентите ни. Не е лесно, но това е пътят към по-доброто бъдеще за децата ни“, обясни Караянчева.

Караянчева коментира, че не говори добре за един човек да атакува доскорошните си колеги и приятели. „Не сме усещали пулса на обществото, абдикирали сме от смесените региони, имали сме връзки с ДПС. Не съм сигурна дали самият Цветанов вярва в това, което изрича по медиите. Нали самият той дълги години участваше във всички тези процеси. С очите си виждаше как работим в смесените региони. Обидно е отношението му, но ние няма да влизаме в неговия тон. Ще пожелаем успех на проекта му, но нека не хвърля кал по хората, с които довчера е работил“, завърши Цвета Караянчева, която е и областен координатор на ГЕРБ в Кърджали.