"Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо". Това каза пред БНР журналистът Огнян Стефанов във връзка с разпространените от прокуратурата записи на разговори на обвиняемия бизнесмен Васил Божков с него.

"Васил Божков не го познавам, контактувам с него единствено от професионален медиен интерес. Той може да е обвиняем, но това не е присъда. Всяка медия и журналист има желанието да се свърже и да чуе мнението му. Не откривам нищо укоримо в това, напротив".

Стефанов беше категоричен, че не е близък с президента Румен Радев, а е имал само три срещи с него.

"Имал съм поне 30 срещи с премиера Бойко Борисов, защо прокуратурата не ги извади", попита реторично журналистът и изрази учудване защо няма досъдебно производство и срещу Борисов, по което да бъдат приложени СРС.

Стефанов заяви, че протестиращите не са платени и той не знае дали са организирани от бизнесмена Божков, както и, че той не участва в организирането им:

"Нямам никаква роля в това. Не мога да отговарям за него. Не го познавам този човек. Носители на промяната са протестиращите, те са моите хора, те са на площада, Божков не е моят човек. Не смятам, че той може да е носител на промяната".

Журналистът заяви, че неговите очаквания са да си отиде един модел на управление и да се случи нещо, за което е протестирал още 1990-а година.

Стефанов каза, че в работата си е разговарял с много хора - министри, прокурори, но това не означава, че приема тяхното мнение.