Днес, 13 юли (понеделник) 2020 г., във фоайето на Канев Център, където се намира барелефът на г-н Канев, чл. кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, изрази най-искрени съболезнования и поднесе венец от името на академичната общност на Русенския университет.

Комплекс „Канев Център” е инициатива на ръководството на Русенски университет “Ангел Кънчев”. След посещение на г-н Игнат Канев, през септември 2012 г, този комплекс прераства в Канев център Русенски университет, който е изграден със средства, дарени от г-н Игнат Канев, и дофинансиран от Русенския университет. Проектиран като мултифункционален културен център, днес, комплексът служи за провеждане както на университетски, така и на градски, национални и международни форуми.

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев също положи венец пред барелефа на Игнат Канев, намиращ се в едноименния център към Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Отиде си един изключително човеколюбив българин, който винаги е поставял на преден план образованието и труда! Той е подавал ръка на много наши съграждани, давайки им възможност да докажат своите способности и да реализират целите си! Жителите на област Русе няма да забравят неговите жестове в сферата на културата, образованието и здравеопазването! Поклон пред свелата му памет! Нека съхраним и предадем пламъка на неговото благородство, достойнство и чест!“, това заяви заместник областният управител Валентин Колев.

 

В периода 15 – 17 юли 2020 г., от 10:00 до 14:00 часа, близки, познати и граждани ще имат възможност да изразят своята съпричастност в съболезнователна книга, намираща се в Канев Център, при барелефа на г-н Игнат Канев.