Игнат Канев ще остане в нашата памет със забележителното му родолюбие и безспирна отдаденост на добруването на българския народ и Родина. Това заявява държавният глава Румен Радев по повод кончината на филантропа Игнат Канев.

В съболезнователен адрес до семейството и близките президентът посочва, че житейският път на Игнат Канев е бил белязан с много превратности и предизвикателства, но е и тържество на невероятни успехи, дължащи се висок дух, инициатива и усърдност.

„Дори в далечна Канада Игнат Канев беше пример за подражание и уважение. Високоблагородната му спомоществователска дейност към българското здравеопазване, образование и социални дейности, завинаги остават белязани с дълбока признателност, с която нашата държава и общественост го удостоиха приживе“, посочва президентът в съболезнователния адрес до семейството и близките на Игнат Канев.

Румен Радев изразява увереност, че „делото, заслугите, будителският и патриотичен дух на Игнат Канев ще продължат да бъдат почитани от поколения признателни българи“.