Събелезнователно писмо към близките на починалия в неделя Игнат Канев изпрати и председателят на Общинския съвет в Русе Иво пазарджиев. Ето какво гласи то:

 

С дълбоко прискърбие научих за смъртта на г-н Игнат Канев.

Загубата на близък е равнозначна на болка. Но Игнат Канев няма как да си отиде, защото той откъсна частица от самия себе си в името на това другите да имат. Да имат дом, да имат самосъзнание и самочувствие. Достоен човек беше г-н Канев и достоен остава. Смъртта е само преход в живота ни, а личността на великия Игнат Канев ще остане в съзнанието на всеки русенец и на всеки българин.

Човекът, който не е имал финансова възможност да завърши образованието си и отива в непозната страна - днес е сред най-великите и успели българи отвъд океана. Човекът, мотивирал хиляди млади хора да следват мечтите си, колкото и невъзможни да изглеждат те. Човекът, който ни научи, че няма невъзможни неща.

Всеки един от нас ще запомни Игнат Канев с неговата човечност, устременост и всеотдайност, а за мен е повече от гордост, че съм имал възможност да се докосна до неговото познание.

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!