Думи на скръб и съболезнования разпространи Университетската болница "Канев" - най-голямото здравно заведение в Русе и Североизточна България, на което филантропът Игнат Канев направи множество дарения, които повишиха качеството на лечение в болницата. Ето какво пишат от болницата:

 

НАПУСНА НИ ИГНАТ КАНЕВ!

Страната ни изгуби един велик човек с непримирим дух, който отдаде цялата си енергия за възраждането на общество от мислещи, будни и добри хора!

Г-н Игнат Канев е символ на човек, постигнал всичко в живота си с много воля, непримиримост пред трудностите и честен труд! Той бе позитивен, съпричастен, щедър, почтен, мъдър, отговорен, отдаден докрай на идеите и каузите си. Личност, която бе пример за добротворство, съпричастност и социална ангажираност! Той никога не забрави корените и Родината си! Човек, който никога не изгуби вяра в хората и винаги намираше начин да подаде ръка на тези, които се нуждаят от подкрепа!

Ние, от Университетска болница “КАНЕВ” АД сме благодарни, че имахме шанса да се докоснем до неговия възвишен дух! Благодарни сме, че през последните години успяхме да спечелим неговото доверие!

Ние винаги ще помним стремежът му към постоянно развитие и усъвършенстване за изграждането на по-добро общество!

НЕКА Е СВЕТЪЛ ПЪТЯТ НА ДУШАТА МУ!