Президентът явно нещо се е объркал. Той би трябвало да обединява нацията. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред Нова телевизия 

"Мога да кажа какво се е случило, не мога да отговарям, че един съветник по сигурността, да заявява, че е получил от ДАР държавна тайна и я е предоставил на президента. После променя показанията си казва, че си ги е намерил в касата. Не може президентството да прехвърля грешките в кадровата си политика върху прокуратурата", коментира Гешев и случая със съветника на Радев - Илия Милушев.

Ние не съобразяваме действията си с политическите последствия и ще продължим да не ги съобразяваме. Поласкан съм от твърденията, че са откровени лъжи, че прокуратурата има потенциала да се организира на три часа, никоя прокуратура не може да го направи, коментира той вчерашната акция в президентството.

"Не ме интересува какво говорят политиците", подчерта Гешев.

"Ние бяхме безпрецедентно открити към обществото. Нормално ли е да лобираш за чужд гражданин, дали е нормално да изпращаш договор на брат си за консултантска дейност за 5000 лв. всеки месец. Задайте си въпроса какво би се случило в една страна от ЕС? Тук се случи, казаха, че не е проблем", посочи Иван Гешев.