Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В следобедните часове над планинските и североизточните райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде от запад-северозапад до умерен, в Дунавската равнина временно силен. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°, в София около 31°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши и ще бъде около средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд над северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. На отделни места ще превали. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 17°.