Този уикенд стартират плейофите в българското футболно първенство. Дунав Русе ще се бори за своето оцеляване, след като остана във втората осмица след края на редовния сезон. Сигурно е, че Дунав няма как да настигне първите два отбора в своята група Б, тъй като е с 19 точки, докато отборите на Арда и Ботев Пловдив имат съответно 31 и 30 точки. Това означава, че „драконите“ ще играят на баражите за оцеляване в efbet Лига след края на плейофната фаза, която ще се състои само от 3 кръга. Какво очакваме че ще се случи във всеки един мач от плейофите на Първа лига може да научите в UltrasBet.BG

В първия кръг Дунав Русе ще има тежко гостуване на Арда Кърджали. Двубоят ще се играе на стадион „Локомотив“ в Пловдив в неделя от 19:00 часа. Воденият от Людмил Киров отбор влиза като аутсайдер в срещата, тъй като ще се изправи срещу отбор с по-класни футболисти. Въпреки това Арда е в слаба форма и няма успех в шест поредни мача, като записа 3 равенства и 4 загуби за този период.

Положението при Дунав не е по-добро, а дори по-лошо. 'Драконите" са без успех в последните си 10 мача в първенството, като имат 7 поражения в тези срещи. В последния кръг от редовния сезон Дунав направи зрелищен мач във Велико Търново срещу Етър, но загуби с 3:5. При подновяването на първенството русенци се изправиха именно срещу Арда у дома и двубоят завърши 0:0. Тогава гостите от Кърджали създадоха доста повече ситуации за гол и бе цяло чудо, че не спечелиха двубоя.

Дунав може да се похвали с победа като гост на Арда. През първия полусезон на редовния сезон в efbet Лига, "драконите" спечелиха с 2:0 на стадион "Локомотив" в Пловдив. Дали обаче в предстоящия мач може да видим подобен резултат? Всички фенове на Дунав ще са доволни от евентуален успех на техните любимци, който да вдъхне увереност на отбора до края на сезона. За тима е много важно по-скоро да запише победа, тъй като няма успех от 11 ноември 2019 година, когато надигра Царско село с 2:1 като гост.