До 22 юни ще стане ясно дали президента Румен Радев ще наложи вето върху последните поправки в Закона за МВР. Държавният глава обаче още днес заяви неодобрението си към обединяването на Жандармерията и Специализирания отряд за борба с тероризма.

С поправката се създава и паралелна на Националната служба за охрана структура, затова Радев коментира:

„Всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. И този закон трябва по някакъв начин да потвърди, че отговаря на тези критерии. Според мен, засега той не отговаря. Моето решение относно закона ще ви обявя в оказания в конституцията срок“.

Държавният глава направи коментар, след като присъства на редовни тактически занятия на служителите на НСО, които се състояха на полигона на службата в Доброславци.

„Поздравявам служителите на НСО за това, че с чест, всеотдайност и висок професионализъм изпълняват своите задължения“, посочи Румен Радев.

Сред елементите на подготовката са отработване на основни тактически действия на екипите за охрана, защита от атаки и оказване на първа медицинска помощ.