За изминалото денонощие най-голям е броя на новозаразените с коронавирус в Сливен. От общо 43 случая в страната 10 са в областта.

От десет новозаразени в Сливен шест души вчера са били хоспитализирани, а останалите четири случая са от днес и са на територията на София, но са с адресна регистрация в Сливен. Това съобщи директорът на РЗИ Сливен д-р Петя Балулова, след като днес бяха обявени най-много заразени в Сливен от Националната информационна система.

Д-р Балулова даде подробности около обявените случаи:

Вчера в Сливен има шест пациента положителни, които са приети всичките в инфекциозни структури. От днес имаме съобщени четири положителни лица, които са диагностицирани в София. Наложена им е мярка от РЗИ София и ще карат карантината си в София“.

Управителят на частната болница МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен д-р Пенко Пенков, в чието здравно заведение беше  установен най-много заразен медицински персонал с коронавирус, съобщи последните резултати от масовото изследване.

“Трима души са от нашите, последните – една сестра и две санитарки“.

Днес в болницата се прави химическа дезинфекция. Очаква се РЗИ да вземе проби от болничното заведение и когато се потвърдят отрицателни резултати за Covid, то ще бъде отворено за прием на пациенти.