Поредицата изявления на бизнесмена Васил Божков коментира и министърът на финансите Владислав Горанов, който заяви, че не са правени законови промени, които да облагодетелстват бизнеса на Васил Божков::

"Ама аз ако имах някакви притеснения, нямаше днес дори да си говоря с вас. Аз съм министър на финансите и той - един беззащитен български гражданин, беден, няма да отиде след това да се оплаче, а чинно ще изпълнява моите разпореждания, но ако той смята, че има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир".

Владислав Горанов отрече да има напрежение между него и премиера Борисов по темата "Божков".

Напрежение обаче има по въпроса за намаляване на някои от ставките на ДДС, каза финансовият министър и уточни, че според него намаляването ерозира данъчната система и не желае да се водят дебати по темата:

"Напрежение по темата ДДС има, но той е началникът. Резултатът ще го видите с гласуване следващата седмица в парламента - книгите, някои стоки за деца и доставките, свързани с ресторантьорския бизнес. Сигурен съм в едно. Цените за българските граждани няма да намалеят. За бюджета ще има определена загуба. Нека да видим каква е".

Това заяви Владислав Горанов, който инспектира столичното метро заедно с премиера Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова.