Атанас Бобоков се оттегля като изпълнителен директор на "Монбат" АД. Това уведомява самият той в изявление до фондовата борса.

"С оглед запазване на стабилността на представляваната от мен компания "Монбат" АД и граденото с години доверие на инвеститорите, с настоящото заявявам, че се оттеглям от поста си на изпълнителен директор на дружеството "Монбат"АД", гласи цялото изявление на по-големия от двамата братя, разпространено до борсата днес.

Срещу Пламен и Атанас Бобокови тече разследване, и заедно със заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков им бяха повдигнати обвинения за организирана престъпна група, свързана с вноса и износа на отпадъци от чужбина. Атанас Бобоков е с мярка "задържане под стража", постановена от съда, а Пламен Бобоков беше освободен с мярка "парична гаранция" в размер на 1 милион лева.

Акцията на прокуратурата предизвика значителен удар върху дружествата от групата на "Приста Ойл холдинг" на двамата братя. Търгуваното на Българска фондова борса дъщерно дружество "Монбат" АД загуби 20% от стойността си в последните дни.