Полицията в Америка не се държи по-различно с чернокожите?

Видеата от последните дни показват, че далеч не е така  - чернокожи журналисти са нападани от органите на реда докато си вършат работата, полицаи бият чернокожо семейство, което се опитва да предпази бизнеса си от грабежи, хвърлят се и срещу протестиращите. Едно от тези видеа обаче покзва, че понякога кармата си знае работата.

"Вие ме тормозите", казва чернокож мъж, докато си пуши спокойно цигарата пред заведение. Двама полицаи се опитват да го арестуват, защото е заподозрян. Мъжът им казва, че не е човекът, който търсят, но те настояват да му сложат белезници.

"Вие смятате, че съм някой, който не съм", казва мъжът, а полицаите му отговарят, че ако това, което казва е истина, то те ще го освободят.

Спорът продължава няколко минути, в които чернокожият мъж отказва да бъде арестуван, тъй като полицаите нямат заповед, нямат и доказателства, че той е човекът, който търсят. Самите те казват, че "просто мислят, че той е престъпникът".

Когато мъжът се дърпа, органите на реда се хвърлят отгоре му и му слагат белезници. Няколко пъти той им казва:

"Вие сте най-глупавите хора, които съм срещал" и ги кара да извадят документите от джоба му, като специално се обръща към човека, който снима видеото и му казва: "Гледайте какво ще стане сега". 

Когато вадят документите от джоба му, те разбират, че той е служител на ФБР и бързо махат белезниците му. След това той събира идентификационните им карти, за да попаде оплакване срещу тях.