Все още не се преминава през граничния пункт „Олтоманци“ въпреки частичното отваряне на границата със Сърбия, казаха за "Хоризонт" наши сънародници от Босилеградско.

България и Сърбия частично отвориха границата си за преминаване на граждани от пограничните райони - в радиус 50 километра, които работят в другата страна.

Очаква се от мярката да се възползват близо 600 български граждани, живеещи в Западните покрайнини, които работят на територията на България, но досега не можеха да го правят, защото трябваше при всяко преминаване на границата да бъдат 14 дни под карантина.

Двете страни разрешават преминаването на граждани, които живеят в радиус от 50 километра  от сръбско-българската граница, но към момента това може да става само през две ГКПП-та: „Калотина - Градина“ и „Кула - Връшка чука“.

Очаква се в следващите дни да могат да преминават и през ГКПП „Олтоманци-Рибарци“.

В предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ транспортният министър Росен Желязков заяви, че следващата седмица ще се договарят конкретните условия за преминаването през българо-сръбските гранични пунктове.