Най-красивата Мис Русе и едно от най-хубавите момичета в цялата история на конкурса Мис България - Росица Иванова, отново е под светлината на прожекторите. Родената в края на юли 1987 година ослепителна русенка, която грабна националната корона през 2005 година, привлече вниманието със серия интригуващи снимки в профила си в Инстаргам.
И ето какви разсъждения предизвика в светската секция на един от най-големите български интернет портали Дир.бг.

Всеки човек притежава строго индивидуална външност, чиито физически черти го отличават от тълпата. Понякога обаче се случва така, че някои хора имат определени сходства помежду си и силно напомнят един за друг. За някои това е дар от природата, докато при други е съвсем търсен ефект, чието постигане в ерата на пластичната хирургия е въпрос на известна сума пари и малко късмет.
През годините сме ставали свидетели на безброй случаи, в които възхищението на определени хора към световноизвестните личности е толкова силно и голямо, че в старанието си да им подражават, те губят своята собствена характерност и се превръщат в двойници на своите кумири. Имитацията обаче съвсем не се отнася само до стил на обличане и поведение, а засяга цялостната им визия.
Например становището, че Аджелина Джоли е една от най-привлекателните жени на планетата е многократно потвърдено не само от първите места, които актрисата заема, в класациите за най-красиви жени, съставени във времето от различни списания, но и от факта, че не една представителка на нежния пол се е подлагала на разкрасителни процедури, за да се доближи максимално до нейния образ.
Умишлено или не - напоследък сочената за една от най-красивите носителки на титлата Мис България Роси Иванова изглежда все повече като бившата съпруга на Брад Пит. Сравнение между двете правят и нейните почитатели, които забелязват нарастващата прилика с всяка нова снимка, която брюнетката качва в своя Инстаграм акаунт.
За съответствието безспорно допринася формата на очите на Роси, в които човек действително може да види актрисата, превъплътила се в авантюристката Лара Крофт. Очевидно манекенката е съвсем наясно с това, защото на голяма част от изображенията гримът й наподобява този на Джоли, за която очната линия и сенките в меки тонове са се превърнали в запазена марка.
Някои медии дори писаха, че Иванова е преминала през пластични операции, за да заприлича на холивудската знаменитост, но засега това остава единствено в сферата на догадките.
В последно време миската рядко се появява в медийното пространство. През 2018 година, по случай 31-вия си рожден ден, тя направи пищно парти в луксозно плажно заведение, намиращо се в морската ни столица Варна, на което присъстваха певецът Миро и братът на Роси.
Имаше период, в който тя бе далеч от модния подиум, но през 2016 година направи своето завръщане с участието си на Sofia Fashion Week, когато дефилира за Жени Живкова.