Нов случай на заболял от COVID-19 на територията на област Русе беше съобщен преди броени минути от секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. По данни на Регионалната здравна инспекция става дума за жена на 77-годишна възраст, която понастоящем е на стационарно лечение в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“.

По-подробна информация за състоянието на пациента, както и за предприетите мерки, се очаква да бъде съобщена по-късно през деня.

С новопотвърдения от днес случай общият брой на заболелите от коронавирус в областта стана 16. От тях четирима са оздравели, двама са хоспитализиран съответно в двете университетски болници в града „Канев“ и „Медика – Русе“, а останалите десет са на домашно лечение.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната достигна 2069, като за последното денонощие са регистрирани 65 нови случая, от които 25 са в болница. Сред новоустановените случаи има и девет положителни проби на деца. Има и седем нови случая на коронавирус при медицински персонал, с което общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 225 души. Излекувани са вече 499 пациенти. Понастоящем в страната са хоспитализирани 365 лица, от които 51 са на интензивно лечение.

За съжаления смъртните случай в България на хора, заболели от COVID-19, станаха 96.