В изминалите два месеца феновете на футбола почти нямаше на какви двубои да се насладят. Най-после те могат да бъдат доволни от футболната програма, която предстои този уикенд.WinBet предлага направо богат избор от футболни мачове предвид липсата на футболни двубои през март и април. Това се дължи най-вече на завръщането на немската „Първа Бундеслига“, която се подновява през в събота с 6 мача от 26-ия кръг, Освен това миналата седмица стартира и първенството на Южна Корея, а шампионатът на Беларус продължава да бъде в действие въпреки увеличаващия се брой заразени от коронавирус в страната.

Кои са основните футболни акценти този уикенд?

Залагащите в УинБет със сигурност ще наблегнат на мачовете от немската Бундеслига в събота и неделя. Най-после ще има футбол от едно от най-големите първенства в Европа. При това Бундеслигата се завръща с дербито на Рур между Борусия Дортмуд и Шалке 04 в събота от 16:30 ч. Това е най-очакваният двубой този уикенд. „Жълто-черните“ от Дортмунд влизат като фаворити в мача с коефициент 1.54 за победата. Борусия е на второто място в класирането и изостава с четири точки от Байерн Мюнхен, така че ще се стреми да спечели трите точки срещу Шалке и да се доближи на пункт от баварците, които в неделя гостуват на Унион Берлин и също се очаква да спечелят. Друг от лидерите в "Първа Бундеслига" - РБ Лайпциг, приема състава на Фрайбург в съботния следобед. Доста хора ще заложат на успех на Лайпциг, а коефициентът за знак 1 е 1.33 коеф. Други интересни мачове в събота от немското първенство са Херта срещу Хофенхайм и Аугсбург срещу Волфсбург.

 

В неделя програмата от Бундеслигата предлага два мача - Кьолн срещу Майнц 05 и Унион Берлин срещу Байерн Мюнхен. Акцентът е върху втория мач като лидерът Байерн ще се стреми да спечели трите точки при подновяването на шампионата. Прави впечатление, че знак 2 е с 1.21 коефициенти, така че Байерн е огромен фаворит за победата в столицата. Кръгът в Бундеслигата ще завърши на 18 май (понеделник) с мача между Вердер и Байер Леверкузен като гостите са в ролята на фаворит.

Този уикенд отново ще има футбол и от Беларус. В събота от 19:00 ч. ще се проведе голямото дерби между БАТЕ Борисов и ФК Слуцк. Двата отбора имат по 16 точки на върха в класирането, а в УинБет фаворит за успеха е БАТЕ Борисов с 1.35 коеф. БАТЕ оглави класирането в миналия кръг, когато победи Смолевичи с 5:3, а ФК Слуцк загуби с 1:2 от Енергетик-БГУ у дома.

В програмата с мачове от Беларус в събота има още два двубоя - Енергетик срещу Динамо Брест и Шахтьор Солигорск срещу Славия Мозир. Шахтьох е изявен фаворит за победата и ще се стреми да прогресира в класирането, след като в момента е на 7-ото място с актив от 12 точки. Шампионът Динамо Брест пък се очаква да спечели срещу Енергетик като гост, въпреки че тимът е на 6-ата позиция, а техният опонент е 4-ти в класирането.

В неделя ще се изиграят още три мача от беларуската Висша лига - Динамо Минск приема Ислоч в най-интересния двубой. УинБет предлага 2.01 коеф. за успех на домакините, докато ставката за победа на Ислоч е 3.70. В другите две срещи - Рух Брест срещу Смолевичи и Белишина срещу Витебск се очакват интригуващи двубои с малко попадения.

В К-Лига 1 на Южна Корея също ще бъде интересно през уикенда. Първенството стартира миналата седмица и фаворитите спечелиха своите двубои. Във втория кръг голямото дерби е между Бусан Парк и Чонбук Хюндай като УинБет дава предимство на гостите. Двубоят е в събота, като има и още два мача от първенството в този ден. В неделя също ще се проведат три срещи от К-Лига 1, като временният лидер Улсан Хюндай гостува на Суон Самсунг. Коефициентът за успех на Улсан е 1.92. В първия кръг Улсан разби Сангжу Сангму с 4:0 у дома, като в предстоящия мач със сигурност ще има по-труден двубой, но отново се очаква да стигне до победата.

От 13:00 ч. в неделя ФК Сеул е домакин на Гуангжу ФК като коефициентът за краен изход 1 е 1.80, което означава, че тимът от столицата е фаворит за победата. ФК Сеул загуби с 1:3 от Гангуон ФК в първия кръг и ще се стреми да запише първа победа за сезона. Техният съперник пък отстъпи с 0:2 на Сеонгнам Илха и също не взе точки на старта на сезона. Кръгът в първенството на Република Корея завършва в неделя от 13:00 ч. с мач между Сеонгнам Илха и Инчеон Юнайтед като предимството е на страната на домакините.