Университетът по хранителни технологии /УХТ/ продължава online приема на студенти за 2020/2021 учебна година. С въведените дистанционни форми целта е да се ограничи разпространението на COVID-19.

След успешно проведения първи онлайн изпит на 26 април, идва ред на втория, който е на 17 май, като документи се приемат до 13-и, припомни зам.-ректорът доц. Христо Спасов.

Всички кандидати ще могат да влязат в системата за дистанционно обучение на УХТ, ще попълват тест и веднага ще получат своите оценки. И този път изпитът по Математика ще бъде активиран в 9 часа и деактивиран в 10 часа, а изпитът по Химия и опазване на околната среда - съответно в 12 и 13 часа.

Третата предварителна дата ще бъде в средата на юни, след като МОН отложи Държавните зрелостни изпити /матурите/ за 1 и 3 юни, денят на изпита предстои да бъде огласен, посочи зам.-ректорът. 

Първият предварителен приемен изпит премина много добре - по Математика имаше трима пълни отличници, а по Химия и опазване на околната среда – шестима, заяви доц. Спасов. Според него интересът към университета в дните на пандемията непрекъснато се повишава, защото кризисният момент показа високата устойчивост на хранителната индустрия. Затова желаещите да получат професионална реализация са се ориентират към този бранш, посочи доц. Спасов.