На дипломирането си в Университета по хранителни технологии /УХТ/ през ноември 2019-а Ванеса Николова и Георги Георгиев решили да си направят за спомен професионална фотосесия. Тогава еуфорични и щастливи и за миг не си помислили, че само няколко месеца по-късно благодарение именно на нея, съдбата им е подготвила изненада и много скоро те ще станат рекламни лица на университета.

Неочакваната новина поражда огромна радост, макар че идва за двамата в труден момент за света. Ето какво написаха те в социалните мрежи: „Днес искаме да благодарим на ректорския екип, оглавяван от проф. Пламен Моллов, за оказаната чест да бъдем лицето на Университета по хранителни технологии в Пловдив, в тазгодишната кандидатстудентска кампания. За нас това е огромна привилегия, но също така и отговорност.“

Защо да изберете точно този университет ли? Той е уникален и единствен на Балканския полуостров с опит над 60 години“ – споделят те. „Обучението е на високо ниво и преподавателите са професионалисти в сферата си, отдадени на работата си, готови да обогатят знанията на студентите и винаги с готовност да помогнат. Хранителната и туристическата индустрия никога няма да умрат. Затова и кадрите, които университетът създава, са ценни и необходими, ще имате възможност да се докажете“, продължават Ванеса и Георги. Двамата са категорични, че за всички, които обичат природните науки, това е перфектното място.

Мястото е и прекрасно за създаване на приятели и контакти за цял живот. Не е лесно, но винаги има и забавна част на студентския живот, посочват те.

За Ванеса и Георги обучението и пребиваването в университета е много специален момент от живота им. Престоят във висшето училище е белязан от дума „любов“. Още когато пристигат в Пловдив от родния им Троян, те са млади влюбени. При идването си са много впечатлени и постепенно се влюбват в Града на тепетата. Той е голям, но уютен, топъл и много по-спокоен. Предлага отлични възможности за професионална реализация, развлечения и спорт. Всичко, което човек иска, този град го има, обобщава Ванеса.

В УХТ тя завършва специалност „Храни, хранене и диететика“. Подава документи за работа в Аналитичен център за лабораторни изпитани „Комихрис“ ООД малко преди пандемията и все още очаква отговор. В това време се готви да продължи образованието си в магистърска програма по Микробиология в УХТ и в момента работи в магазин за хранителни стоки.

Георги е назначен по специалността си в „Биовет“-Пещера, където е оператор „Ферментация“, завършил „Анализ и контрол на храните“ и намерението му е да продължи с магистратура по „Биотехнологии“. За него въпросът „Къде?“ не стои, защото е ясно, че ще е само в УХТ.

Разбират, че са избрани за лица на рекламната кампания лично от ректора – проф. Пламен Моллов. Много се зарадвахме, почувствахме се поласкани и много горди! – заявяват двамата. Разказват, че за фотосесията са поканили своя приятелка – професионален фотограф от Троян – Елица Наумова, която да запечата този паметен и много щастлив момент.

Всички, които обичат природните науки и технологията и проявяват интерес към производството на храни и напитки, ще получат най-доброто образование в УХТ“, призовават Ванеса и Георги и пожелават късмет на кандидатите - http://uft-plovdiv.bg.