Община Русе представя своята нова инициатива: канал „Култура Русе / Ruse Cilture“ в световната мрежа YouTube. Поводът е 6 май Гергьовден, празникът на Русе. Новото виртуално място дава възможност за безплатен достъп на потребители от целия свят до постиженията на русенската култура.

Канал „Култура Русе / Ruse Culture” стартира с представянето на 29 организации и институции, както и независими творци. Тяхното творчество: собствени филми, записи от концерти, спектакли и събития, е организирано в плейлисти с имената на организациите, подредени по азбучен ред. Потребителите на световната мрежа могат да видят на едно място онлайн както съвсем нова продукция, така и архивни материали, създавани през годините, които сега намират публичност в нов контекст.

Така Русе ще е в ръката на всеки един от вас и ще имате възможност да съпреживеете уникалната ни културна традиция.“ Това се казва в обръщение на кмета на Община Русе Пенчо Милков, публикувано на началната страница на канала.

Структурата на канал „Култура Русе / Ruse Culture“ е отворена за нови попълнения. Всички русенски творци или организации, които искат техните материали да бъдат листвани в канала, могат да се свържат с организаторите на адрес [email protected].

Единственото условие на този етап е предлаганите материали да са публикувани в техни канали в YouTube или ясно да идентифицират авторството им. Всички участващи организации носят отговорност за спазването на авторските и сродни права в предлаганите материали.

Каналът се реализира по инициатива и с финансиране от Общината и в партньорство с Арена Медиа. „Нашата компания вече близо 20 години фокусира дейността си в създаването на аудиовизуална продукция за култура, за съхраняване и популяризиране на местната памет“, казва директорът на Арена Медиа Димитър Липовански.

Канал „Култура Русе / Ruse Culture” ще бъде развиван и популяризиран онлайн. Абонирайте се, за да ни подкрепите!