Мъже на 37 и 39 години, които са се завърнали със собствен автомобил от Англия, са новите двама заразени с коронавирус в Русе.

Те са влезли в България през ГКПП „Дунав мост“ при Русе на 25-ти април. Веднага са поставени под 14-дневна домашна карантина. Към момента и двамата живеят на един и същ адрес в гр. Русе, като след пристигането си в страната няма данни да са контактували с други хора. Освен това в колата, с която са се прибрали, не са имали спътници.

По-младият от тях преди около месец е бил с повишена телесна температура, хрема и суха кашлица, докато 39-годишният мъж преди около 2 седмици е имал симптоми като субфебрилна температура, загуба на вкус и обоняние, световъртеж, напрежение в очните ябълки, силна отпадналост, а също и влажна кашлица, както и хрема. Двамата са на домашно лечение, а периодът, за който са поставени под карантина е удължен на 28 дни.

Те вече са в добро общо състояние. Пробите за PCR-тест са взети от служители на Регионалната здравна инспекция, като до това се е стигнало след детайлен анализ на предоставените данни от страна експертите в РЗИ, както и поради това, че симптомите на двамата мъже все още не са напълно отшумели.

Към днешна дата общият брой на потвърдените случаи в страната на заразени с коронавирус е 1541, като само през вчерашния ден заболели от COVID-19 са 53 лица. Що се касае до медицинския персонал, то за последните 24-часа в България има 6 нови положителни проби. Излекувани са вече 276 пациента, което е с 10 повече спрямо вчерашния ден.